Kategória: Besorolatlan
Találatok: 499

 

szeretetkertje.hu

Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE) – Adatkezelési tájékoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Elfogadás dátuma: 2019-05-01

 

Tartalomjegyzék

 

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelő adatai

A honlapon végzett adatkezelések jogszabályi háttere, jogalapja, célja, a kezelt

személyes adatok köre, valamint az adatkezelés időtartama

Adatfeldolgozás

Az érintett jogai

 

Adatkezelő

Név: Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE)

Székhely: 8476 Zalaszegvár, Jókai utca 15.

Levelezési cím, panaszkezelés: 1042 Budapest, Árpád út 52. fsz.1.

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszám: +36 20 258-8910

Weboldal: http://www.szeretetkertje.hu

Tárhelyszolgáltató

Név: Tárhely.Eu Szolgáltató Kft.

Levelezési cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszám: +36 1 789-2789

A regisztráció során kezelt adatok

 

Az szeretetkertje.hu weboldalon és annak aldomainjein történő hírlevél-feliratkozással

(továbbiakban feliratkozás), vagy egyesületi tagnak történő jelentkezéseddel (továbbiakban

jelentkezés) automatikusan elfogadod jelen Adatkezelési Tájékoztató rendelkezéseit, és egyúttal

tudomásul veszed, hogy a feliratkozás, illetve jelentkezés során több adatkezelési eset is

megvalósulhat.

A feliratkozásod és/vagy jelentkezésed véglegesítése előtt köteles vagy megismerni a jelen

Adatkezelési Tájékoztató rendelkezéseit. A weboldalunkon történő regisztrációval automatikusan

elfogadod a jelen Adatkezelési Tájékoztató rendelkezéseit, és azok maradéktalanul a Te, mint

Felhasználó és a Mézkedvelő Hunnia Egyesület, mint Szolgáltató között létrejövő szerződés részét

képezik. Jelen Adatkezelési Tájékoztató 2019. május 01. napjától visszavonásig, ill. módosításig

érvényes. Amennyiben az Adatkezelési Tájékoztató módosításra kerül, úgy azt minden esetben

figyelemfelhívással együtt közzétesszük a weboldalunk felületén.

Copyright 2019 by Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE)

1

 

 

 

szeretetkertje.hu

Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE) – Adatkezelési tájékoztató

Azzal, hogy látogatod a Mézkedvelő Hunnia Egyesület által üzemeltetett szeretetkertje.hu domain

néven és ennek aldomainjein elérhető weboldalt, elfogadod a jelen Adatkezelési Tájékoztató

feltételeit, még abban az esetben is, ha nem regisztrálsz, nem iratkozol fel hírlevelünkre, és nem

jelentkezel tagnak az egyesületbe, vagy nem veszel igénybe semmilyen egyéb szolgáltatást a

Mézkedvelő Hunnia Egyesülettől.

Az adatkezelések részletesebben:

 

Kapcsolatfelvétel

A kapcsolatfelvétel automatikusan megtörténik, ha kapcsolatfelvételi űrlapjaink valamelyikén

keresztül feliratkozol a Mézkedvelő Hunnia Egyesület hírlevelére, vagy jelentkezel tagnak az

egyesületbe.

 

Kezelt adatok

Az általad a kapcsolatfelvétel során megadott adatok (vezetéknév, keresztnév, lakcím,

telefonszám, e-mail cím).

 

Az adatkezelés időtartama

Az adatokat a hozzájárulásod visszavonásáig kezeljük.

 

Az adatkezelés jogalapja

A Te önkéntes hozzájárulásod, amit a kapcsolatfelvétellel adsz meg Adatkezelő számára. [Rendelet

6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

 

A tagsági regisztráció feldolgozása

A Mézkedvelő Hunnia Egyesületbe történő tagi regisztrációd feldolgozása során adatkezelési

tevékenységek szükségesek.

Kezelt adatok

Az adatkezelés során az Adatkezelő a neved, lakcímed, telefonszámod és e-mail címed kezeli.

Amennyiben egyesületi tagnak jelentkeztél, akkor az adatkezelés és az adatok megadása a

tagsághoz elengedhetetlen.

Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulásod visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

A Te önkéntes hozzájárulásod, amit a kapcsolatfelvétellel adsz meg Adatkezelő számára. [Rendelet

6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

Copyright 2019 by Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE)

2

 

 

szeretetkertje.hu

Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE) – Adatkezelési tájékoztató

 

Nyugta kiállítása

Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő nyugta kiállítása és a számviteli bizonylat-

megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik.

A Mézkedvelő Hunnia Egyesület tagjai az általuk befizetett tagdíjról nyugtát kapnak. Az Sztv. 169. §

(1)-(2) bekezdése alapján az egyesületeknek a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten

alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig

meg kell őrizni.

Az adatkezelés jogalapja

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla

kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8

évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

 

Szállításhoz kapcsolódó adatkezelés

Az adatkezelési folyamat a Mézkedvelő Hunnia Egyesület által küldött küldemények (pl. könyv,

meghívó, nyomtatott tájékoztató kiadvány, termékminta stb.) kiszállítása érdekében történik.

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

Az Adatkezelő az adatokat a tesztelendő termék kiszállításának időtartamáig kezeli.

Az adatkezelés jogalapja

Szerződés teljesítése [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés].

 

Panaszok kezelése

Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik. Ha panasszal

fordulsz hozzánk, úgy az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

Kezelt adatok

Név, telefonszám, e-mail cím, panasz tartalma.

Az adatkezelés időtartama

A panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

Copyright 2019 by Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE)

3

 

 

szeretetkertje.hu

Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE) – Adatkezelési tájékoztató

Az adatkezelés jogalapja

Az, hogy hozzánk fordulsz-e panasszal, az a Te önkéntes döntésed, azonban, ha hozzánk fordulsz, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig kötelesek

vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

 

A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok

Az egyesületi tagnak történő jelentkezés valamint a hírlevélre történő feliratkozás során az

informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi

bizonyíthatóság érdekében.

Kezelt adatok

A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.

Az adatkezelés időtartama

A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás

időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra.

Az adatkezelés jogalapja

A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c)

pont szerinti adatkezelés]

Marketing célú adatkezelések

A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulásod visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

A Te önkéntes hozzájárulásod, amit a hírlevélre történő feliratkozással adsz meg az Adatkezelő

számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

A személyre szabott reklámok küldésével és megjelenítésével

kapcsolatos adatkezelés

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulásod visszavonásáig.

Copyright 2019 by Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE)

4

 

 

szeretetkertje.hu

Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE) – Adatkezelési tájékoztató

Az adatkezelés jogalapja

A Te önkéntes, külön hozzájárulásod, amit az adatfelvétel során adsz meg az Adatkezelő számára.

[Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

 

További adatkezelések

Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztatást nyújt

az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az

adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, adatkezelés időtartama). Tájékoztatunk, hogy a hatóságok

törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell.

Az Adatkezelő az adattovábbításokról az Infotv. 15. § (2)-(3) bekezdésével összhangban

nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen személyes adatot, milyen jogalapon, mikor

továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt,

kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja.

 

Adatfeldolgozó igénybevétele és az Adatfeldolgozó

adatkezeléshez kapcsolódó tevékenysége

 

A személyes adatok tárolására irányuló adatfeldolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: Tárhely.Eu Szolgáltató Kft.

Székhely: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Az adatfeldolgozó elérhetőségei:

o Telefonszám: +36 1 789-2789

o E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A

személyes adatok megismerésére nem jogosult.

 

Az áruszállítással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a Mézkedvelő Hunnia

Egyesület kiadványainak, termékeinek kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó az ügyfél

nevét, címét és a telefonszámát a küldemény feladását követő naptári év végéig kezelheti, ezt

követően haladéktalanul törli.

Az adatfeldolgozó megnevezése: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-

Logisztikai Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.

Az adatfeldolgozó telefonszámEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.+36-29 886-670

Az adatfeldolgozó e-mail címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az adatfeldolgozó megnevezése: Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Copyright 2019 by Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE)

5

 

 

szeretetkertje.hu

Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE) – Adatkezelési tájékoztató

Az adatfeldolgozó székhelye: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36-1 767-8200

Az adatfeldolgozó e-mail címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Könyveléssel kapcsolatos adatkezelés

Az adatfeldolgozó megnevezése: Bucsicsné Rakusán Márta

Az adatfeldolgozó székhelye: 2340 Kiskunlacháza, Fácán u. 5.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36 70 605-1909

Az adatfeldolgozó e-mail címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok könyvelésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett ügyfelek nevét és címét a

számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő

időtartamban kezeli, ezt követően haladéktalanul törli.

 

CRM rendszer üzemeltetésével kapcsolatos adatfeldolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: SalesAutopilot Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: 1024 Budapest, Margit krt. 31-33. félemelet 4.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36 1 490-0172

Az adatfeldolgozó e-mail címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevél feliratkozók

és egyesületi tagok regisztrációjának nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett

nevét, címét, telefonszámát, a regisztráció időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.

 

Az adatkezelés során Téged megillető jogok

Az adatkezelés időtartamán belül Téged a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:

a hozzájárulás visszavonásának joga;

személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

adatkezelés korlátozása;

törléshez való jog;

tiltakozáshoz való jog;

hordozhatósághoz való jog.

Amennyiben élni kívánsz jogaiddal, az az azonosításoddal jár együtt, valamint az Adatkezelőnek

Veled szükségszeren kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok

megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő

egyébként is kezel Rólad), valamint az Adatkezelő e-mail fiókjában elérhető lesz az adatkezeléssel

kapcsolatos panaszod a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon

belül. Az adatkezelést illető panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg Adatkezelő.

Copyright 2019 by Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE)

6

 

 

szeretetkertje.hu

Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE) – Adatkezelési tájékoztató

 

A hozzájárulás visszavonásának joga

Bármikor jogosult vagy az adatkezeléshez adott hozzájárulásodat visszavonni, ilyen esetben a

megadott adatokat rendszereinkből kitöröljük.

 

A személyes adatokhoz való hozzáférés

Jogosult vagy arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapj arra vonatkozóan, hogy személyes

adataidnak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés van folyamatban, jogosult vagy arra,

hogy:

a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapj és

a következő információkról az Adatkezelő tájékoztasson Téged:

az adatkezelés céljai;

a Rólad kezelt személyes adatok kategóriái;

információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a

személyes adatokat Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;

a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen

időtartam meghatározásának szempontjai;

azon jogod, hogy kérelmezheted az Adatkezelőtől a Rád vonatkozó személyes adatok

helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés

esetén tiltakozhatsz az ilyen személyes adatok kezelése ellen;

a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;

ha az adatokat nem Tőled gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető

információ;

az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a

profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra

vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Rád

nézve milyen várható következményekkel bír.

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére

irányulhat, ezért többszöri tájékoztatási kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést

számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe. A személyes adatokhoz való hozzáférést az

Adatkezelő úgy biztosítja, hogy a Te azonosításodat követően e-mailben juttatja el Hozzád a kezelt

személyes adatokat és az információkat. Kérelmedben szíveskedj megjelölni, hogy a személyes

adatokhoz kérsz-e hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéred.

 

Helyesbítéshez való jog

Jogosult vagy arra, hogy kérésedre az Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse a Rád vonatkozó

pontatlan személyes adatokat.

 

Adatkezelés korlátozásához való jog

Jogosult vagy arra, hogy kérésedre az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak

valamelyike teljesül:

Copyright 2019 by Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE)

7

 

szeretetkertje.hu

Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE) – Adatkezelési tájékoztató

 

vitatod a személyes adataid pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik,

amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát, ha a pontos

adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a korlátozásra;

az adatkezelés jogellenes, de ellenzed az adatok törlését bármely okból (például azért, mert

számodra jogi igény érvényesítése miatt fontosak az adatok), ezért nem az adatok törlését kéred,

hanem ehelyett kéred azok felhasználásának korlátozását;

az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés céljából, de

igényled azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

tiltakoztál az adatkezelés ellen, de az Adatkezelő jogos érdeke is megalapozhatja az adatkezelést, ez

esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e a Te

jogos indokaiddal szemben, az adatkezelést korlátozni kell.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az

érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez,

vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve

valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. Az Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának

feloldásáról előzetesen (legalább a korlátozás feloldását megelőző 3 munkanappal) tájékoztat.

 

Törléshez - elfeledtetéshez való jog

 

Jogosult vagy arra, hogy Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a Rád vonatkozó

személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

 

a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat Adatkezelő gyűjtötte vagy

más módon kezelte;

visszavonod a hozzájárulást, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

tiltakozol a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok (azaz

jogos érdek) az adatkezelésre,

a személyes adatokat az Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján megállapítást nyert,

a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi

kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

 

Ha az Adatkezelő bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta a Rólad kezelt személyes

adatot, és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia és a

megvalósítás költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az észszerűen elvárható

lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat

kezelő más adatkezelőket, hogy Te kérelmezted a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek

vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:

a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;

a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti

kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében megvalósuló adatkezelés, mivel a számla

megőrzését jogszabály írja elő), illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi

jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;

jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha Adatkezelőnek feléd

követelése áll fenn, amit nem teljesítettél, vagy fogyasztói, adatkezelési panasz intézése zajlik).

 

Copyright 2019 by Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE)

8

 

 

szeretetkertje.hu

Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE) – Adatkezelési tájékoztató

Tiltakozáshoz való jog

Jogosult vagy arra, hogy a saját helyzeteddel kapcsolatos okokból bármikor tiltakozz a személyes

adataidnak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben Adatkezelő a személyes

adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő

erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek a Te érdekeiddel, jogaiddal és

szabadságoddal szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy

védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében

történik, jogosult vagy arra, hogy bármikor tiltakozz a Rád vonatkozó személyes adatok e célból

történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez

kapcsolódik. Ha tiltakozol a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése

ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

 

Hordozhatósághoz való jog

Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés a Te

önkéntes hozzájárulásodon alapul, Neked jogod van arra, hogy kérd az Adatkezelőtől, hogy az

általad az Adatkezelő részére megadott adatokat megkaphasd, amit Adatkezelő xml, JSON, vagy

csv formátumban bocsát a rendelkezésedre, ha ez technikailag megvalósítható, akkor kérheted,

hogy az Adatkezelő az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsa.

 

Automatizált döntéshozatal

Jogosult vagy arra, hogy ne terjedjen ki Rád az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen alapuló

döntés hatálya (ideértve a profilalkotást is), amely Rád nézve joghatással járna vagy Téged

hasonlóképpen jelentős mértékben érintene. Ezekben az esetekben az Adatkezelő köteles

megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme

érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi

beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

A fentiek nem alkalmazandóak abban az esetben, ha a döntés:

Te és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;

meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely a

Te jogaidnak és szabadságaidnak, valamint jogos érdekeidnek védelmét szolgáló megfelelő

intézkedéseket is megállapít; vagy

a Te kifejezett hozzájárulásodon alapul.

Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a

személyes adatokat védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra

hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az

alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen. Az Adatkezelő a

szervezeti és technikai lehetőségekhez képest mindent megtesz azért, hogy adatfeldolgozói is

megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyenek, amikor személyes adataiddal dolgoznak.

Copyright 2019 by Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE)

9

 

 

szeretetkertje.hu

Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE) – Adatkezelési tájékoztató

Jogorvoslati lehetőségek

Amennyiben szerinted az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi

rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés

megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati

eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

Tájékoztatunk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések

megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az

Adatkezelővel szemben polgári pert indíthatsz a bíróság előtt.

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és

jogalapját nem érintő módon módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő

használatával elfogadod a módosított adatkezelési tájékoztatót.

Amennyiben az Adatkezelő a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő célból

további adatkezelést kíván végezni, a további adatkezelést megelőzően tájékoztat Téged az

adatkezelés céljáról és az alábbi információkról:

a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az időtartam

meghatározásának szempontjairól;

azon jogodról, hogy kérelmezheted az Adatkezelőtől a Rád vonatkozó személyes adatokhoz való

hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló

adatkezelés esetén tiltakozhatsz a személyes adatok kezelése ellen, valamint a hozzájáruláson, vagy

szerződéses kapcsolaton alapuló adatkezelés esetén kérheted az adathordozhatósághoz való jog

biztosítását;

 

hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulásodat Te bármikor

visszavonhatod,

 

a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;

arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul,

vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint, hogy köteles vagy-e a személyes adatokat

megadni, továbbá, hogy milyen lehetséges következményekkel járhat az adatszolgáltatás

elmaradása;

 

az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is,

valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető

információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Rád nézve milyen várható

következményekkel bír.

Az adatkezelés csak azt követően kezdődhet meg, amennyiben az adatkezelés jogalapja

hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül Neked hozzá is kell járulnod.

A jelen dokumentum a weboldal működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési

információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a

továbbiakban: Rendelet. GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Infotv.) alapján.

Copyright 2019 by Mézkedvelő Hunnia Egyesület (MÉHE)

10